Omgeving

Trois-Ponts
Het treinstation van Trois-Ponts is een goede plek om een verkenningstocht door dit dorp te beginnen of om een mooie reis te beginnen.

In het noorden van het dorp ligt de rivier La Salm. Door middel van een eenvoudige brug kunt u de andere kant van het dorp bereiken. In de buurt van de rivier staat de dorpskerk van Trois-Ponts. Deze eeuwenoude kerk wordt dagelijks veel bezocht door zowel de dorpsbewoners als toeristen. Een andere bezienswaardigheid nabij Trois Pont is Château de Wanne. Dit 18de eeuwse kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een 15de eeuws kasteel. Het château is opgetrokken uit grijze stenen en wordt omringd door enkele bijgebouwen. Tijdens de Slag om de Ardennen werd het château grotendeels vernietigd. De afgelopen jaren is hard gewerkt om het château te restaureren. In de omgeving van Trois Pont is er genoeg te beleven. Zo kunt u een bezoek brengen aan het natuurreservaat van Libiet, het plattelandsmuseum van Logbiermé, de waterval van Coo, met daarnaast voor de kinderen “Plopsa-coo” . Een echte aanrader voor groot en klein, want recentelijk is het park geheel vernieuwd !!! En niet te vergeten het beroemde circuit van Spa- Francorchamps. Tijdens de wintermaanden is Trois-Ponts  de ideale plek om te genieten van de sneeuw. Er zijn vele ski- en langlaufpistes waar u zich heerlijk kunt uitleven. Met de trein kunt u een mooie tocht maken naar Luxemburg of naar Luik.  De treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor of bij de conducteur in de trein. Een treinreis naar de binnenstad van Luxemburg is mogelijk. Een prachtige route door veel tunnels en natuur. Op een half uur rijden per auto  vindt u het stadje Spa. Een gezellig stadje met veel winkeltjes en cafeetjes. Ook de thermaalbaden van Spa mag u natuurlijk niet missen! Verder is daar iedere zondagochtend een vlooienmarkt “brocante”. Voor jong en oud zijn de grotten van Remouchamps, met het grootste onderwatermeer van de wereld! Verder zijn in de buurt de plaatsjes Malmedy, Stavelot, Durbuy en La Roche en Ardennes. Lekker winkelen, eten, drinken en wandelen in de natuur met de Ourthe en vele uitgestrekte  bossen mag men ook niet vergeten!

Kortom, je kunt lekker in het huis blijven, maar je kunt er ook vele kanten op!

En vergeet de heerlijke frites en het bier niet…..

De Ardennen
Het hoogste deel van het heuvelachtig gebied in zuidoostelijk België, met uitlopers in Frankrijk en Luxemburg, heet de Ardennen. Het rotsachtig massief van zandsteen en leisteen is voornamelijk bedekt met bossen en venen. Vanaf de hoogvlakte stromen rivieren als de Amblève, de Ourthe, de Semois en de Lesse door vaak diep uitgesneden dalen en zorgen voor een grillig landschap met een heel eigen, bijzonder aantrekkelijke schoonheid. De Belgische Ardennen is een streek van beboste heuvelruggen, kronkelende beekjes en pittoreske dorpskernen. De Ardennen kennen een ruig klimaat, in de winter zijn 100 tot 150 vorstdagen geen uitzondering. In de zomer is het er over het algemeen wat warmer dan in Nederland, met regelmatig zon en temperaturen tussen de 18 en 25 graden celsius. In de Ardennen is het nog mogelijk om echt te genieten van prachtige stukjes ongerepte natuur. De Ardennen is rijk aan bijzondere flora en fauna en er zijn volop afwisselende natuurgebieden. De Ardennen is ook een bestemming om actief bezig te zijn. Fietsen en wandelen zijn de manieren om de streek te verkennen, er liggen dan ook overal fiets- en wandelroutes. Er zijn grotten, kastelen, oude burchten, verschillende musea, monumenten, maar ook kleine dorpjes en mooie steden. En allemaal zijn ze de moeite waard om te bezichtigen.

Belgie
Er zijn drie officiële talen in België: in het oosten spreekt een minderheid Duits, in het noorden (Vlaanderen) spreekt men Nederlands en in het zuiden (Wallonië) spreekt men Frans. In de hoofdstad wordt Frans en Nederlands gesproken. België verrast de genieters met een zeer variërende en verzorgde keuken. De koks laten zich veelal inspireren door de Franse keuken maar ook door de Vlaamse, of zelfs een combinatie van beiden. Ook de internationale keuken is goed vertegenwoordigd in België. De oorsprong van de wereldwijd bekende “frieten” ligt in België en nergens anders. Ze zijn hier dan ook met vele verschillende sausen op bijna elke hoek van de straat te koop. De reputatie van de Belgische chocolade is wereldberoemd evenals die van “land van het bier”. Er zijn in België honderden soorten bier te proeven en elke streek heeft wel zijn eigen bijzondere smaak.

Websites over toerisme

Toeristische attracties

Kaasmakerij Du Bairsou (Trois-Ponts) – Regionale en lokale producenten – Traditiewinkels

Musea

Museum van Wanne (Trois-Ponts) – Museum/ontdekking

Skicentra

Ferme Bodson (Trois-Ponts) – Alpineskiën, langlaufen, sleeën

Sportclubs

Club Bodeux Boulistes (Basse-Bodeux) – Petanque

Ecurie Du Howald (Trois-Ponts) – Paardrijden

Ferme Bodson(Trois-Ponts) – Paardrijden

Piscine Du Complexe Sportif De La Salm (Trois Ponts) – Tafeltennis, Tennis, Zwemmen

TC Trois-Ponts (Trois-Ponts) – Tennis

Wandelingen

Randonnee des fontaines Fonteinentocht (Trois-Ponts) – Wandeling

Randonnees a pied et VTT (Trois-Ponts) – Wandeling

Randonnees a VTT (Trois-Ponts) – Wandeling

Route Sommets Lienne-Ambleve (Trois-Ponts) – Autorit

Tour Leroux (Trois-Ponts) – Wandeling

Wandelingen in Trois-Ponts

Comments are closed.