Welkom

Beste gasten,

Welkom op onze vernieuwde website. Graag presenteren we hier ons vakantiehuis “Manonfat” gelegen bij het mooie dorpje Trois-Ponts. Fijn dat jullie een kijkje nemen op onze website. Na een flinke verbouwing verhuren we het huis alweer meer dan 6 jaar als vakantiewoning. Maar wanneer het maar mogelijk is zijn we er ook zelf te vinden. Het verhuren van Manonfat is voor ons een leuke hobby en geen middel van bestaan. Gewoon plezierig om te zorgen dat onze gasten het naar de zin hebben. We hebben al vele tevreden gasten mogen begroeten. De meeste gasten zijn afkomstig uit Engeland, Nederland, Vlaanderen en USA. Als we later oud en wijs zijn dan willen er zelf definitief gaan wonen. Maar zover is het nog lang niet.

Manonfat is een gezellig vakantiehuis waarin je jezelf meteen thuis zult voelen. Voor ons voelt het letterlijk en figuurlijk als een warme jas. Een huis met lekkere banken om te loungen, een grote TV om je favoriete programma’s te bekijken, een kast vol gezelschapsspellen en een lekkere leefkeuken voorzien van alle gemakken.. In de zomer lekker buiten in de zon op het terras. Genieten van de bbq of gewoon van het uitzicht. Voor ons voelt het iedere keer weer als thuiskomen. Tot rust komen en genieten van alles. Of juist even van niets……

Zelf wandelen we altijd veel in de omgeving. Het dorp, de bossen, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Vaak nog even met de auto of fiets een mooie route rijden, even naar Stavelot, Spa, Coo, Malmedy of Luxemburg. Niks moet, dat is ons ding.

Onze gasten gaan ook vaak met de trein naar de stad Luxemburg. Een prachtige treinreis die start op loopafstand van ons huis…. En rechtstreeks naar het hart van de stad Luxemburg. Een kaartje koop je gewoon in de trein voor nog geen 20 Euro. Maar ook bij bij het plaatselijke VVV-kantoor in Trois-Ponts kan men kaartjes kopen.

Het park Plopsacoo is een echte aanrader voor kids tot ca 14/15 jaar. Kijk maar eens op  http://www.plopsa.be/plopsa-coo/nl . Maar ook voor liefhebbers van mountainbikes, wielrennen of outdoor zijn de dagen te kort. Ons huis ligt aan de “Route de Wanne” bekend van Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik. Voor de amateurs is de Ravel-fietsroute, die start in Trois-Ponts, goed te doen. Het is maar wat je graag wilt doen. In ons huis ligt een map met folders van alle denkbare attracties, evenementen, musea en wandelkaarten.

Bezoekers en participanten van het circuit Spa-Francorchamps weten ons ook te vinden. Van Formule 1 tot klassieke auto-evenementen . Ook voor de andere gasten kan het best leuk zijn een kijkje te nemen. Kijk maar eens op http://www.spa-francorchamps.be/nl/index.php?lg=nl .

In de dorpen Trois-Ponts en Stavelot kun je dagelijks vers brood en overige inkopen doen. Vooral Stavelot heeft zich gericht op toerisme en dat vindt je terug een gevarieerde horeca. Maar ook de oude abdij en het bijbehorende museum is altijd de moeite waard. Zelf bezoeken we ook graag de vele rommelmarkten op zondag. In de kleine dorpjes kun je nog veel prullaria vinden. Maar ook echte verzamelstukken zo op zondagochtend uit de kelder of schuur gehaald door de eigenaar. Kijk vooral op de briefjes en pamfletten op prikborden bij de supermarkt en op lantaarnpalen.

Nou ja, we kunnen nog lang doorgaan. We hopen dat jullie interesse gewekt is en dat jullie eens verder kijken op onze website of Manonfat jullie kan bekoren voor nu of een later moment. We heten jullie graag van harte welkom als een van onze volgende gasten.

Bienvenue a Trois-Ponts!

Paul & Christien Verstraten

Comments are closed.